20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Domácí majonéza

Název Množství a jednotka
olej 200 - 250 ml
vejce 1 kus
citrónová šťáva 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžička
bílý pepř mletý špetka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vyšší nádoby dáme olej, vejce, citronovou šťávu, hořčici,špetku pepře a sůl.
Tyčovým mixérem mixujeme na stupeň 2 do zhoustnutí.


 


RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z růžičkové kapusty

Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce.... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusťačka

Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...